به گزارش خبرنگارسیاسی سراج24، رسانه های فراوانی مشحون از یادداشت ها و مقاله هایی است که جریان اصلاح طلب برای اجبار توافق هسته ای حتی بد انجام داده اند.
اصلاح طلبان و حامیان فتنه حتی یکبار به مذاکرات نقد فنی نکرده اند و فقط و فقط به حمایت از آن پرداخته اند تا هر طور شده توافق حاصل شود چرا که در کلان راهبردهای اصلاح طلبان سازش با آمریکا به صورت جدی دنبال می شود.
اصلاح طلبان و رسانه های معلوم الحال این جریان حتی با تئوریزه کردن و استفاده از تطبیق های تاریخی که توسط رییس جمهور صورت می گیرد، تلاش کردند که توافق و حتی «توافق بد» را اجتناب نا پذیر تلقی کنند.
در همین راستا روزنامه آفتاب یزد که پیشتر با تیتر پرواز مستقیم تهران- نیویورک برای «توافق به هر قیمتی» برنامه ریزی می کرد در گفتگو با چرهره های سرشناس و فعال در فتنه 88 به تببین صلح امام حسن و شرایط کنونی با اتفاقات امروز پرداخته است.
این روزنامه در بخشی از گفتگوی خود با منتجب نیا با تحریف تاریخ صلح امام حسن چنین آورده است: «در واقعه امام حسن (ع)، وقتی امام مجتبی دیدند که معاویه نامه صلح را نوشتند، ایشان آن را پذیرفتند و فرمودند من اگر صلح را پذیرفتم به خاطر صلاح امت بود تا خونی از مردم ریخته نشود، پس هرجایی که صلاح ملت باشد رهبر اسلامی صلح را باید بپذیرد».
« در زمان امام حسن مجتبی(ع) وقتی ایشان آماده جنگ شده بودند، افرادی شروع به مخالفت کردند اما وقتی او مصلحت را در این دید تا صلح را بپذیرد همین افراد در مقابل او ایستادند و گفتند: ای کسی که مومنان را ذلیل و خوار کردی!» پس همیشه چنین افرادی هستند که دم از اسلام و قرآن و عزت مسلمانان میزنند ولی در باطن اغراض دیگری دارند یا دشمن ویا دوست نادان هستند.
منتجب نیا اضافه میکند:« در دوران امروز هم همانهایی که با امام حسن (ع) آن برخورد را داشتهاند و مانع تصمیم گیریشان میشدند وجود دارند و من متاسفم که برخی از رسانهها و یا مدیران آنها و یا گروههای مخالف توافق، سیاست هایشان را برخلاف مصالح نظام تنظیم میکنند و به مخالفت با برنامه مذاکرات هستهای میپردازند»
ما امروز هم در شرایط مشابهی هستیم وقتی که در برابر قدرتهای بزرگی قرار گرفتیم و آنها اجماع جهانی علیه ما ایجاد کردند. »
یکی از راهبردهایی که جریان فتنه و اصلاحات در ماجرای مذاکرات پیش گرفته اند، حمایت همه جانبه از هر گونه توافق حتی توافق بد احتمالی است.
این جریان تنفس خود در فضای سیاسی را منوط به کسب آرا در انتخابات مجلس آتی می داند و به همین دلیل همه تخم مرغ هایش را در سبد مذاکرات گذاشته است. چرا که دولت نیز نگاهی انتخاباتی به مذاکرات دارد تا آنجا که جواد ظریف چندی پیش در پاسخ به هاله اسفندیاری گفت: ما روندی را شروع کردهایم که هدف از آن تغییر فضای سیاست خارجی کشور است. اگر با وجود تلاشهای ما برای تعامل، این تلاشها بینتیجه بماند، مردم ایران این فرصت را خواهند داشت تا ۱۶ ماه دیگر که انتخابات پارلمانی در ایران برگزار میشود، به این عملکرد ما (با آرای خود) پاسخ دهند... به نظر من، در انتقال پیامی که جامعه بینالمللی و بویژه غرب میخواهد به ایران منتقل کند باید بسیار دقت کند.باید دید تعامل از جانب ایران و تلاش ایران برای باز بودن و نگاه به آینده داشتن با پاسخ مثبت مواجه میشود یا اینکه بار دیگر، رد میشود. من فکر میکنم مردم ایران پاسخ خود را در صندوقهای رای نشان خواهند داد.
در همین راستا احمد خرم، یکی از وزرای دولت اصلاحات در گفتگو با یک روزنامه اصلاح طلب می گوید: از همان ابتدای سال 94 ما شاهد تحولات عمیقی در قالب گروههای سیاسی هستیم. من فکر میکنم جناح نزدیک به دولت به واسطه موفقیت در مذاکرات هستهای دست بالا را در معادلات سیاسی ایران داشته باشد. اولین معادله سیاسی همان انتخابات است. با توجه به روند نزدیکی اصلاح طلبان به دولت در طی دو سال اخیر به جرات میتوانم ادعا کنم از پیش برنده انتخابات مجلس اصلاح طلبان هستند. کسی که خوب بتواند میوههای توافق لوزان را بچیند. برنده بیانیه لوزان در عرصه داخلی است.
در یکی دیگر از این اظهار نظرها محسن مهرعلیزاده کاندیدای اصلاح طلب ریاست جمهوری نهم نیز در خصوص فضا و شرایط سال ۹۴ برای ورود به انتخابات مجلس گفته است: سال ۹۴ خوشبختانه خوب شروع شده و همانطور که از قدیم گفتهاند؛ سالی که نکوست از بهارش پیداست.
وی با بیان اینکه سال ۹۴ با موفقیت مردم و دولت ایران و نظام جمهوری اسلامی آغاز شده و این موفقیت یک انرژی مثبت را ایجاد خواهد کرد، اظهار داشت: قطعاً تفکری که همراه و همسو با این موفقیت باشد٬ در انتخابات مجلس نیز بیشتر مورد اقبال قرار خواهد گرفت٬ زیرا مردم از به دست آوردن این دستاورد خوشحال هستند و به این ترتیب آنهایی که در جهت مردم بودهاند٬ رای بهتری هم خواهد داشت.
شکوری راد عضو حزب منحله مشارکت، نیز که از بازداشتی های فتنه88 است در گفتگو با شرق از تحلیل شرایط انتخاباتی اصلاح طلبان پس از موفقیت یا شکست تیم دولت در مذاکرات هسته ای خبر می دهد.
اصلاح طلبان و جریان فتنه که با نگاه جناحی به موضوع هسته ای می نگرند، انتخابات را نیز در همین راستا در برنامه ریزی های خود قرار داده اند و به همین جهت حاضرند حتی توافق بد شکل بگیرد تا به مقاصد خود برسند.